Svet bruji o haosu u Madridu: “Real ovo ne pamti u svojoj istoriji” – Ljulj je sve zakuvao, sada se ovako pere

|

Nemile scene na drugoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige između Real Madrida i Partizana bile su ono što su sinoć gledali ljubitelji košarke. Sve je počelo kada je Ljulj napravio jako grub faul nad Panterom, a kapiten Partizana je odreagovao i zaleteo se ka iskusnom španskom beku. Nije ga udario, ali su na njega skočili brojni košarkaši Reala. Na podu je ostao Dante Egzum, koji je prošao najgore, pošto ne može da se osloni na nogu.

Predrag Gajić, novinar sportske redakcije Kurira, gostovao je u jutarnjem programu Redakcija povodom sinoćnjeg hasoa u Madridu i nemilih scena tuče koje dugo nisu viđene na terenu, u ovim razmerama.

“Bio je to sukob, košarkaški, pa fizički obračun. Scene, koje niko ne želi da gleda na košarkaškim terenima, ili uopšte u sportu. Košarkaši Reala nisu mogli da podnesu poraz – sportski. Mislim da se u njihovoj istoriji nije desilo da ih jedna ekipa “razbije” u tri dana dva puta. To je izraz jedne nemoći njihovih igrača i tima koji vredi tri puta više nego Partizan”, ocenio je Gajić.

Zabrinutost za Dantea Egzuma je najveća, nastavlja Gajić.

“Pitanje je da li će on biti sposoban da igra u narednoj utakmici, jer je on jedan od najbitnijih igrača Partizana. Sigurno će biti suspenzija. Evroliga će doneti odluke. Jabusele je zaslužio suspenziju i to dužu, ali videćemo. Partizan vodi 2:0 i sad se suočava sa time da neko od igrača bude suspendovan, što nikako nije dobro. Sve je počelo sa grubim faulom Ljulja nad Panterom, koji nije trebalo da odreaguje tako. Videli ste da su oni Pantera “tukli” pre toga, jakim faulima i sigurno da više nije mogao da se suzdrži. On se uneo u lice Ljulju i krenuo na njega, ali nije ga udario”, rekao je Gajić i nastavio:

“Real uopšte nije imao šanse, samo je bilo pitanje sa kojom će razlikom završiti. Očigledno da Partizan ima rešenje za Real, kako god. Ni u najluđim snovima niko nije očekivao dve pobede. Ovo je prava senzacija, ali su sve to zaslužili. Željko Obradović ima timove koji uglavnom igraju slabije na početku sezone, a u ovom delu dolaze na pik nivo, ali sve je pitanje u kakvim ćemo sastavima gledati te ekipe i znaćemo danas ko će biti suspendovan”, rekao je Gajić.

Sve je počelo od plejmejkera madridske ekipe Serhia Ljulja, koji je u naletu besa, nemoći i frustracije napravio brutalan faul nad Panterom, da bi posle toga usledile neviđene scene na terenu.

Jutro posle utakmice oglasio se Ljulj putem Tvitera, i tom prilikom se izvinio svim navijačima i ljubiteljima košarke.

“Ono što se desilo prošle noći ne treba nikada da se dešava na košarkaškom terenu! Preuzimam odgovornost što sam napravio tako grub faul, i izazvao totalnu katastrofu! Izvinjavam se svim ljubiteljima i navijačima košarke”, poručio je košarkaš na svom Tviter nalogu.

Izvor: kurir.rs