Sve što smo uspeli da kupimo: Ušli smo u market u Dubaiju sa 10.000 dinara

|

Dubai je poznat kao moderna oaza za putnike i grad koji je zabeležio najveći porast poseta. Privlači milione ljudi iz zemalja širom sveta, kako zbog obaveza, tako i zbog samog hedonizma i uživanja.

Jedna od prednosti kod velikih gradova uvek je i bogat izbor različite hrane. Pored restorana možete da uživate u hrani na ulici i da jedete specijalitete pripremljene na iranski, filipinski, indijski, pakistanski, jemenski i afganistanski način.

Ovo su okvirne cene (prevedene u evro) nekih proizvoda na koje smo naišli, obilazeći rafove, te vam predstavljamo šta sve možete kupiti za nekih 10.500 dinara.

Kilogram paprika je oko 2 evra, kilo kupusa je oko evro, dok za tikvice treba izdvojiti skoro 1,7 evra. Za šargarepu (1 kg) vam treba evro, dok dobar sir košta do 60 evra. Najjeftinija šunka ima cenu od 17 evra pa naviše, a paradajz možete naći za 2,3 evra, po kilogramu.

Čili paprika košta oko 1,9 evra, a velika kesa čipsa je 2,5 evra. Dakle, kada se sve sabere, ovih 9 namirnica će vas koštati približno 90 evra. U obzir smo uzeli jednu od najjeftinijih šunki, ali i sir koji je na skupljoj strani.

Izvor: telegraf.rs