Sukob u porodici Muamera Zukorlića ne prestaje – Elma Eftić objavila sliku njihove dece pa postavila pitanje: Kome smeta muftijin amanet

|

Sukob u porodici Muamera Zukorlića ne prestaje, a posebno sevaju varnice na relaciji Elma Elfić Zukorlić, njegova druga supruga – Usame Zukorlić, nastariji sin muftije.

Porodični sukob sinoć se preselio i na Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru koji je osnovao Muamer Zukorlić, a čija je predsednica njegova supruga Elma Elfić Zukorlić. Name, tamo je došlo do sukoba dve grupe obezbeđenja – već postojećeg koje vodi brat Muamera Zukorlića, Muhamed i novog sa kojim je Univerzitet na čijem je čelu Elma Elfić Zukorlić sklopio ugovor i koje je pokušalo da preuzme dužnost.

Elma Elfić Zukorlić rekla je za RTV Novi Pazar da apeluje na nadležne da zaštite autonomnost Univerziteta. Ona je otkrila da ju je vest o dešavanjima na toj visokoobrazovnoj ustanovi zatekla u Beogradu.

Elma je sinoć imala još jednu zagonetnu poruku – uz fotografije svoje i Muamerove dece, dve ćerke i dva sina, Elma Elfić Zukorlić je napisala: “Ko čuva Muftijin amanet? Ili bolje pitanje: Kome smeta Muftijin amanet?”

Izvor: kurir.rs