Stranac naručio porciju mešanog mesa, pa upitao Srbe: “Evo koliko sam platio, jesu li me opelješili?”

|

Stranac koji je ručao u jednom prestoničkom restoranu podelio je na društvenim mrežama sliku jela i cenu, postavljajući jednostavno pitanje – da li je prevaren.

Porcija mešanog mesa za koju je platio 3.200 dinara izazvala je veliku sumnju kod stranca koji je boravio u Beogradu, pa je odlučio da dilemu reši na srpskom delu foruma Redit.

“Da li sam prevaren? Ovo sam platio 3.200 dinara”, napisao je on, te i priložio sliku obroka.

Kroz nekoliko odgovora koje je dobio stalno se provlačio isti odgovor – cena ovakvog obroka znatno je niža kada se poručuje u mesarama i ćevapdžinicama, ali je kada se radi o restoranima na nivou Beograda, cena sasvim korektna.

“Prevaren? To je sve do ličnog ugla. Precenjeno? Da, svakako”, glasio je jedan od odgovora na cenu jednog od omiljenih jela sa roštilja iz naše zemlje.

Slično mišljenje imao je i sledeći reditor iz Srbije.

“Poštena cena može biti između 1500 i 3200 dinara. Cena koju ste platili je legitimna, redovna cena za taj obrok, na tom mestu.”, napisao je on.

Da su lokacija i enterijer ponekad ključni oko formiranja cene, naveo je jedan od njih.

“Kod restorana se uvek radi o lokaciji. U turističkom području plaćate turističke cene. Isto u bilo kom gradu. Meštani znaju jeftina i dobra mesta, turistima se više naplaćuje, kao i lokalcima. Niste bili prevareni, platili ste cenu za turistu. Ne brini o tome”, napisao je on.

Izvor: blic.rs