Stiže još turističkih vaučera: Vučić najavio i velike olakšice za put u Severnu Makedoniju i Grčku – Evo ko ima prava na povlastice

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom posete Sokobanji najavio da će uskoro biti obezbeđeni dodatni turistički vaučeri za odmor u Srbiji.

“Moramo što pre da obezbedimo još vaučera kako bismo naročito tokom letnjih meseci zadržali što više ljudi u zemlji”, rekao je Vučić, koji je u Sokobanji obišao štandove, upoznao se sa turističkom ponudom i lokalnim proizvodima.

Takođe je najavio da će za građane koji putuju u Severnu Makedoniju i Grčku tokom leta biti dodatno olakšan prelazak granice između Srbije i Severne Makedonije.

Pravo na vaučere u Srbiji imaju sledeće grupe građana: penzioneri, nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni građani čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi, poljoprivrednici i studenti. Od ove godine pravo na vaučere stiču i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri.

Uslovi za prijavljivanje za vaučere se nisu menjali. Vrednost vaučera prvobitno je iznosila 5.000 dinara, a kasnije i 15.000 dinara i to je maksimalni iznos sredstava koji korisnik može jednom u kalendarskoj godini koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Izvor: espreso.co.rs