Srce od belog mermera i prosuto vino u obliku krsta: Ovako izgleda spomenik Bati i Luli Živojinović (FOTO)

|

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović odnedavno počiva u svojoj Koraćici. Po želji porodice, ali i njegovoj poslednjoj želji, zemni ostaci legendarnog glumca iz Aleje zaslužnih građana premešteni su u njegovo rodno mesto pod Kosmajem.

Večna kuća Bati Živojinoviću i njegovoj supruzi Luli nalazi se u porti Crkve Svete Trojice.

Porodična grobnica sada je završena, a kompletno je izrađena od mermera, uključujući krst na vrhu i dve vaze. Elegantno i jednostavno, sa usekom u obliku srca u čijem je središtu Batina i Lulina zajednička slika. Na strani gde leži Batino telo vidi se krst od crvenog vina.

Upisana su samo njihova imena i prezime, kao i nadimci u dnu. Godine rođenja i smrti, i to je sve.

Batino telo premešteno je u Koraćicu krajem aprila, a tom prilikom njegov sin Miljko je izjavio:

“Nisam prisustvovao očevoj sahrani i zbog toga će ovo biti emotivan trenutak za mene. Najvažnije mi je to što će moj otac počivati pored moje majke, njegove supruge Lule, sa kojom je proveo više od 60 godina. Sada će biti zajedno i u večnosti”.

Miljko je tom prilikom otkrio i kome je poverio izradu večne kuće za roditelje:

“Braća Petrović iz Dubone su profesionalno uradili usek, temelj i nadgrobni spomenik. Veliki broj naših prijatelja iz Koraćice se uključio u ceo proces i pomogao. Spomenik će uraditi Puniša Arsenijević i biće postavljen čim bude završen”, ispričao je tada Miljko Živojinović.

Izvor: hellomagazin.rs