Srbija “oduvala” Dominikanu i prošla u četvrtfinale Mundobasketa: Orlovi ubacili 112 poena

|

Košarkaši reprezentacije Srbije porazili su Dominikansku republiku i u direktnom duelu za prolaz u četvrtfinale Mundobasketa slavili sa 112:79.

Rezultatske drame nije bilo od prve sekunde utakmice i letećeg starta Bogdana Bogdanovića, Vanje Marinkovića i Nikole Milutinova. Sredinom prvog kvartala Stefan Jović je došao do četvrte asistencije, a Orlovi su već imali prednost od 16:7.

Očekivano, poenterski se na drugoj strani istakao Karl Entoni Tauns, ali sve što je on uradio nije bilo dovoljno da Dominikanska Republika isprati fantastičnog rivala.

Pored kapitena i Marinkovića, fenonemalnu ulogu imao je i Stefan Jović koji je u prvom poluvremenu u igri proveo nešto više od 13 minuta, postigao je devet poena, a upisao šest asistencija, četiri skoka i jednu ukradenu loptu.

Briljirao je i Nikola Milutinov, a odličnu odbranu igrao je Dejan Davidovac.

Nastavili su naši košarkaši u još jačem ritmu, pa Dominikanska Republika nije imala nikakve šanse da se vrati u igru. Na poluvremenu je Srbija vodila rezultatom 56:35, a na startu četvrte četvrtine je išla i na 38+.

Dominuirali su u potpunosti naši igrači. Zaigrala je Dominikana na sve ili ništa, pogodili nekoliko trojki, ali ni to im nije previše pomoglo.

Bogdanović je utakmicu završio sa 20 poena, bez promašaja iz igre (4 od 4 za dva poena, 3 od 3 za tri poena), pet asistencija i tri ukradene lopte.

Sjajan je bio Stefan Jović sa 12 poena, sedam asistencija, šest skokova i dve ukradene lopte, a poenterski su odličan doprinos dali Vanja Marinković (16), Nikola Milutinov (16), Filip Petrušev (14 )i Marko Gudurić (10).

Izvor: kurir.rs