Srbija je u finalu Mundobasketa: Pešić i Orlovi pregazili Kanadu – Boriće se za novo svetsko zlato

|

Košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Kanade u polufinalu Svetskog prvenstva, a sastavi ekipa su sledeći:

Srbija: Avramović, Bogdanović, Davidovac, Dobrić, Gudurić, Jović N, Jović S, Marinković, Milutinov, Petrušev, Ristić, Simanić.

Kanada: Aleksander, Aleksander-Voker, Beret, Bel-Hejns, Bruks, Dort, Edej, Edžim, Gildžijus Aleksander, Olinik, Pauel, Skrab.

Košarkaši Srbije su se plasirali u finale Mundobasketa, pošto su sa 95:84 slavili protiv Kanade, čime su zakazali borbu za zlato gde čekaju svog protivnika iz meča Nemačka – SAD! Najefikasniji na meču je bio Bogdano Bogdanović sa 23 poena, dok su Dobrić i Milutinov imali po 16. Takođe, treba istaći i Aleksu Avramovića i njegovu odbranu.

Uspeli su Orlovi ono što se niko nije ni nadao, napravili su senzaciju, napravili su iznenađenje i došli su samog kraja šampiona, došli su do finala Mundobasketa, gde će se boriti za zlato.

Kada su ovih 12 momaka krenuli iz Srbije, bila velika bojazan zbog činjenice da su zvezde naše reprezentacije odustale od igranja. Svetislav Pešić je napravio kompoziciju i njegov orkestar je svirao poput najlepše melodije.

Uverile su se u to reprezentacije Litvanije, a sad i Kanade.

Srbija je opet pokazala zašto se naziva zemljom košarke i najjačoj reprezentaciji na papiru na ovom šampionatu su pokazali neke stvari.

Fokus Kanade je bio na Bogdanu Bogdanoviću, što su iskoristili Ognjen Dobrić i Aleksa Avramović, koji su u napadu i odbrani uništavali protivnika. Pogotovo Aleksa, koji je mučio u odbrani svakog košarkaša iz protivničke ekipe.

Mada, nema pojedinaca, ovaj tim je odigrao savršeno i pobeda je njihova. Na redu je finale, a i istorija.

Izvor: telegraf.rs