Sramotan tretman Jokića pred Ol-star: Srbin napravio šou da prikrije gorčinu, čak ni MVP nije krio koliko je ovo bilo pogrešno

|

Srpski košarkaš Nikola Jokić se potrudio da “Ol-star” šou počne i pre samog meča, iako je situacija bila neprijatna – nije imao tretman kakav dolikuje za MVP-ja NBA lige.

Prvi put u istoriji utakmice u kojoj se sastaju najveće zvezde lige kapiteni su birali svoje saigrače neposredno pred sam meč.

Takođe, ovaj put smo gledali drugačiji redosled odabira. Rezervni igrači za razliku od dosadašnjih “Ol-star” utakmica birani prvi, a za kraj su ostali starteri. Samim tim, neko od zvezda morao je ostati sam i samim tim u malo neprijatnoj situaciji.

Tada kreće šou našeg reprezentativca. Lebron Džejms i Janis Adetokumbo izabrali su po tri saigrača, a kada je “Kralj” trebao da izabere poslednjeg startera, Nikola Jokić samo je ustao i priključio se njegovom timu, pre nego što je ovaj uopšte počeo da govori, odbijajući da bude poslednji pik na draftu.

Iako je Jokić i od ovoga napravio šalu, činjenica je da je sramota da dvostruki MVP bude u poslednja dva pika na draftu za “Ol-star” utakmicu.

Od startera, redom su birani od strane Džejmsa Džoel Embid, Kajri Irving, Luka Dončić, te Nikola Jokić. Sa druge strane, Janis je krenuo sa Tejtumom, da bi nakon Morenta i Mičela bio prinuđen da odabere Laurija Markanena.

Prizor Nikole koji sam sedi na kraju stolici sve govori.

– Oseća se loše Jokić jer nije shvatio da je Lauri Markanen i dalje na bini. Mislio je da je poslednji pik – naveo je Meloun.

Naravno, sve je proteklo u najboljem redu kada je u pitanju Lauri, našalili su se i na konferenciji, Jokić je “upao”, a Markanen je rekao da ga “krivi” za taj potez.

Dobacio je i Markanen čak u jednom trenutku “da je sve funkcionisalo kako treba” jer je ostao u pobedničkom timu. Na kraju, Jokić je rekao da sam sebe ne bi birao.

https://twitter.com/NBA/status/1627527587239960576

– Ova utakmica nije za mene.

Izvor: sportal.blic.rs