Slavica iz Čačka sela na kafu na Zlatiboru: “Sledila sam se kad je stigao račun” – Pice nema ispod 1.650 dinara

|

Čak iako nemate neke preterane prohteve, za praznični odmor na Zlatiboru moraćete da izdvojite ozbiljnu sumu novca, jer su cene drastično skočile u odnosu na prošlu sezonu.

„Jako je skupo. Sela sam na kafu i sledila se kad je stigao račun“, ispričala je Slavica iz Čačka koja je na doček Nove godine s porodicom otišla na tu planinu.

Tvrdi da su za devet pića u restoranu hotela platili 4.950 dinara. Ali nisu to bila neka specijalna pića. Oni su toliko platili za četiri koka kole, isto toliko kafa i jednu rakiju od kajsije.

„Pre dolaska u taj hotel svratio sam u jednu piceriju na Zlatiboru da pojedem nešto. Jedna pica staje 1650 dinara, a najpopularniji sok, dakle koka kolu sam platio 520. Ja ne znam da li su oni podigli cene imajući u vidu da je bio doček Nove godine, ali stvarno je premnogo čak i za one sa dubokim džepom“, kaže Dragan iz Čačka za Novu.

Ipak, na Zlatiboru ima mesta gde su ipak malo umereniji sa cenama hrane i pića, a to su lokali koji se nalaze malo dalje od centra.

„U ovom restoranu cena domaće kafe je 260, nes 295, dok espreso bez mleka staje 250 dinara. Probali smo i palačinke, a za porciju smo izdvojili 690 dinara. Moram da kažem da su pice i ovde preskupe, a moja omiljena je bistecca i košta oko 1900 RSD“, objašnjava Branislav koji je sa devojkom došao za novogodišnje praznike iz Beograda.

Ipak, bez obzira što se Zlatibor pretvorio u mali grad, ovo mu je omiljena srpska destinacija. Ako i vas put navede u taj povoljniji hotel, za toplu čokoladu ćete morati da izdvojite 350, kuvano vino 285, kapućino 290, nugat tortu 620 i čizkejk 690 dinara.

Izvor: nova.rs