Skandal na tehničkom pregledu – Došao pripit, vređao zaposlenog pa mu zapretio: “Imaš 5 sekundi da…”

|

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu je protiv M. B. (42) podnelo optužni predlog zbog nasilničkog ponašanja prema D.U. (37) iz istog mesta.

Iz prikupljenih dokaza proizilazi da je okrivljeni pod dejstvom alkohola došao u servis za tehnički pregled vozila, gde je oštećeni zaposlen i počeo da ga vređa rekavši mu da je idiot, majmun i da će mu zavrnuti uši, a zatim mu je ovaj zapretio da pomeri auto, pa kada je oštećeni seo u svoje vozilo da ga preparkira, okrivljeni je nastavio sa vređanjem i bezobzirnim ponašanjem rekavši mu „Jel hoćeš da ja uđem unutra, ovo je moj grad, moja ulica, imaš pet sekundi da pomeriš auto, čekaću te svakog jutra“.

Zatim je prišao vozilu oštećenog dok je on sedeo na vozačevom mestu i zatvorenom šakom polomio bočno staklo na vozilu, pa kroz polomljeno staklo rukom udarao oštećenog po glavi i vratu i tom priliko mu pocepao majicu, te uvrtao ruku kojom je oštećeni držao volan, nanevši mu više lakih telesnih povreda. Posle toga okrivljeni je skočio na haubu vozila, a potom i na krov, pa nogama polomio krovni prozor i razbio zadnje staklo vozila oštećenog.

Uzimajući u obzir sve okolnosti pod kojima je izvršeno krivično delo, javni tužilac je predložno osudu na kaznu zatvora.

Izvor: espreso.co.rs