Sezona radova je počela, majstori digli cene: Električar Tomislav priznaje – Koga nije sramota, naplaćuje papreno

|

Sa prvim znacima proleća polako stiže sezona građevinskih radova i renoviranja stanova. Majstori zato trljaju ruke – cene su podigli, a za pojedine usluge morate da ih zakažete mesec dana ranije, inače neće imati ko da vam obavi neophdone radove.

Hausmajstor Tomislav Mićić potvrdio je da su usluge majstora sve skuplje, da imamo manjak na tržištu ali je objasnio i zašto sam nije podigao cene.

“Poskupele su mnoge stvari pa i majstorske usluge, ali veći je razlog to što postoji nedostatak majstora na tržištu. Majstore kada za isti termin zove nekoliko ljudi, moraju da se opredele i biraće posao koji je bolje plaćen. Kada imaju previše posla i ne mogu da ga savladaju, onda je sigurno da to utiče na podizanje cene”, rekao je Tomislav u Jutru na Prvoj televiziji.

“Majstori su nestali u inostranstvo, a potom pogledajte koliko se toga gradi po gradu, to zahteva mnogo majstora i onda za građane koji traže neke manje usluge, nema ih. Zakazujte majstora unapred jer ih nema, dogovorite se za termin… Broj poslova raste, a broj majstora opada jer se mladi jednostavno vrlo teško odlučuju da krenu ovim putem”, objasnio je on.

Navodno su gipsani radovi poskupeli čak 70 odsto, krečenje 30 odsto, “ruke” za bilo koju uslugu takođe 30 odsto, a Mićić kaže da lično nije podigao cene.

“Ja se bavim manjim poslovima koji se odrade za sat-dva, i nisam podigao cene, svi mi želimo da zaradimo ali samo do te mere da me mušterije, kada završim uslugu, ponovo pozovu. To je najbolja mera koliko neka usluga treba da košta”, zaključio je majstor Tomislav.

Izvor: mondo.rs