Seka tvrdi da joj nisu dozvolili da snimi reklamu u Botaničkoj bašti zbog Vučića – Stigao oštar odgovor iz ustanove: “Pevaljke narodne muzike…”

|

Folk pevačica Seka Aleksić sinoć se oglasila na Tviteru i saopštila da joj nije dozvoljeno da se fotografiše u Botaničkoj bašti, te da je kasnije dobila i informaciju da su njeni tvitovi razlog za to. Sada je stigao odgovor iz ove institucije gde tvrde da njeno političko opredeljenje nije razlog odbijanja.

U izjavi za Nova.rs dr Milorad Vujičić sa Biološkog fakulteta kaže da je razlog za odbijanje Seke Aleksić to što je u Botaničkoj bašti želela da snimi reklamu za donji veš.

„Botanička bašta je univerzitetska ustanova, deo Biološkog fakulteta. Pretpostavljam da ni vi, da ste na mom mestu, ne bi dozvolili da u Univerzitetskoj Botaničkoj bašti pevačica te kategorije snima gaćice. Ja stvarno ne bih ulazio ni u diskusiju ni u raspravu sa jednom Sekom Aleksić. To mi kao prvo ne dozvoljava moje znanje, drugo moje ime, a treće institucija ispred koje stojim“, objašnjava on i dodaje:

„Ona nije jedina odbijena. Imamo princip da pevaljke narodne muzike mogu da budu za Trampa, za Vučića, za Tadića, za Kreni promeni – ali ne mogu pristupiti Botaničkoj bašti da snimaju reklame. Univerzitetska smo ustanova i vrlo biramo. Kao što biramo da ne može Informer da dođe u Botaničku baštu da išta radi“, napominje Vujičić.

On je potvrdio da Botanička bašta ima cenovnik, ali da nije moguće snimati bilo kakav sadržaj.

„Botanička bašta ima cenovnik, to je tačno da mi naplaćujemo i imamo cenovnik za određene usluge. Imamo određene vrste reklama, ali zaista reklame sa ukusom. Ali donji veš stvarno ne možemo da dopustimo da se u Botaničkoj bašti promoviše“, poručuje Milorad Vujičić.

Seka Aleksić je sinoć na Tviteru napisala da joj je zabranjeno da se fotografiše u Botaničkoj bašti, a kao razlog, kako joj je kasnije sugerisano – jesu njeni pređašnji politički stavovi.

„Botanička bašta je odbila jednu kampanju za fotkanje. Iako se tamo snima i fotka ko god želi (oni to naplaćuju), kada su čuli da je u pitanju Seka Aleksić sa vremenskom prognozom, saopštili su da baš tada imaju zaprašivanje biljaka, iako apsolutno sezona nije za to (znam kada se to radi jer mi je najbolji drug u tome doktor)“, počela je Seka i dodala:

„Onda me pozvala jedna drugarica da mi kaže da bih sigurno dobila sve, ali problem su moji tvitovi. Rekla sam da meni ne treba ništa. Bogu hvala, imam dovoljno, što i njima želim, a to je pre svega, dostojanstvo“.

Izvor: nova.rs