Seka Aleksić na maturi sa devojčicom koja je trpela vršnjačko nasilje: Donela joj poklon, prizori ostavili sve bez teksta (VIDEO)

|

Pevačica Seka Aleksić uvek se bori protiv nepravde i ugnjetavanja, te ju je nedavno uznemirila vest o devojčici koju su deca omalovažavala zbog nacionalnosti i niko od njenih vršnjaka nije hteo sa njom na maturu.

Videvši objavu na društvenim mrežama javila se porodici devočice i obavestila ih da će ona da ide sa njom na maturi.

Seka je ispunila svoje obećanje i posetila devočicu romske nacionalnosti iz Vrbasa, koja je trpela vršnjačko nasilje. Stigla je u njen grad i sa ogromnim buketom cveća, zagrlila devojčicu uzela je za ruku i krenula na maturu.

Devojčica je blistala u crnoj haljini, a kada je ugledala svoju pratilju koja je zdušno stala uz nju pala joj je u zagrljaj i poljubila.

Podsetimo, sve je počelo kada je jedna korisnica na Tviteru objavila priču o devojčici koja trpi nasilje od strane svojih vršnjaka u OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Vrbasu.

– Devojčici su u školu doneli bakarnu žicu da bi je ismevali jer je Romkinja, u smislu vi skupljate bakar, pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, a majka drži cvećaru. Niko ne želi s njom na maturu… I svi ćute! Tako učestvuju u nasilju. Je l’ ovo Srbija koju hoćemo? – objavila je nepoznata žena, a Seka je odmah odlučila da stane uz devojčicu i bude joj velika podrška.

– Evo ja ću sa njom na maturu! Gde je ta devojčica – napisala je pevačica na Tviteru, a akciju su podržale mnoge javne ličnosti, koje su takođe poručile da žele na malu maturu u Vrbas.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: kurir.rs