Sašinoj ćerki (14) određen pritvor od 30 dana: Sud se oglasio o njenom slučaju i otkrio za šta se sumnjiči

|

Maloletna ćerka Saše Kulišića, koja se sumnjiči za pomaganje u ubistvu oca, rešenjem suda sprovedena je u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Doboj, potvrđeno je za ATV.

Osnovni sud u Doboju odredio joj je maloletnički pritvor do 30 dana zbog sumnje da je pomagala u zločinu za koji su osumnjičeni njena majka Andrea K. (32) i njen ljubavnik Dražen L. (19).

”Osnov za određivanje pritvora sadržan je u odredbi člana 197. tačka B Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske (bojazan od ometanja krivičnog postupka uticajem na svedoke ili uništavanjem ili skrivanjem dokaza)”, navode iz Osnovnog suda u Doboju. Dodaju da je osumnjičenoj maloletnici određen staralac, kao i nadležna osoba ispred Centra za socijalni rad.

“Pritvor može trajati najduže 30 dana, a kontrolu opravdanosti pritvora svakih 10 dana će proveravati nadležno veće Osnovnog suda u Doboju”, navodi izvor ATV-a.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju za ATV kažu da im je policija zbog teškog ubistva Saše Kulišića dostavila izveštaj protiv tri osobe i to A.K. (34), D.L. (19) i maloletnice, rođene 2009. godine.

“U odnosu na osumnjičeno maloletno lice, a na predlog tužilaštva Osnovni sud u Doboju je 31. januara odredio jednomesečni pritvor. Za druga dva osumnjičena lica tužilaštvo će nakon ispitivanja i obrade istih uputiti predlog za određivanje pritvora nadležnom Okružnom sudu u Doboju”, izjavila je sekretar OJT Doboj Slobodanka Lukić.

Ona ističe da zbog zaštite istrage više informacija ne može iznositi u javnost.

Prema nezvaničnim informacijama ćerka je osumnjičena da je, po nagovoru majke Andree, ocu u piće sipala lekove poput bensedina i leksilijuma. Međutim, još uvek nije poznato je da li je devojčica bila upoznata sa paklenim planom koji je, kako se sumnja, njena majka skovala.

ATV nezvanično saznaje da je maloletnica tokom saslušanja sarađivala sa istražiocima, a navodno je bila veoma hladna. Istražioci su navodno stekli utisak da je i sama bila zaljubljena u Dražena L, prenosi ATV.

Iz policije je ranije saopšteno da je Kulišić pre ubistva bio omamljivan lekovima koji su mu sipani u limunadu i vodu. Sada se sumnja da je ćerka upravo u tome učestovovala, sve po nalogu majke.

“Ona je drobila lekove u piće oca. To je radila po instrukcijama majke”, navodi izvor blizak istrazi za ATV.

Kulišićevo telo pronađeno je u šumi nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja. Bio je nag, vezan kanapom i selotejp trakom. Za njegovo ubistvo osumnjičeni su njegova supruga Andrea K, dok se Dražen L. tereti za saizvršilaštvo i pomaganje zločina.

Izvor: telegraf.rs