Evo da li će Novak biti kažnjen zbog moćne poruke o Kosovu: Rolan Garos izdao saopštenje

|

Snažna poruka Novaka Đokovića nakon plasmana u drugu rundu Rolan Garosa imala je ogroman odjek širom celog sveta.

Novak je nakon trijumfa nad Aleksandrom Kovačevićem u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske napisao na kameri: “Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju” i time izazvao veoma burne reakcije širom zemlje.

Nakon toga su se odmah pojavile razne spekulacije da bi srpski as mogao biti žestoko kažnjen zbog poruke koju je poslao svom narodu u ovoj teškoj situaciji, međutim od toga neće biti ništa!

Rolan Garos je ovog puta razočarao Đokovićeve hejtere.

“Nema zvaničnog pravila šta igrač može, a šta ne može da kaže. Francuska teniska federacija se više neće oglašavati ovim povodom, niti će pokretati dalje postupke”, objavili su organizatori turnira u Parizu.

Podsetimo, nakon meča je održana konferencija gde je Novak rekao da se ne kaje zbog svog gesta i da bi opet uradio isto.

“Nisam političar i nemam namere da ulazim u političke teme, boli me kao Srbina kada vidim šta se dešava na Kosovu, kako su naši ljudi proterani. Osećam veliku odgovornost kao javna ličnost, kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, imam i dodatnu odgovornost. Ne znam šta budućnost donosi za Srbiju i Kosovo, ali je bitnije pokazati slogu. Bilo je mnogo primedbi internacionalnih novinara, nemam zadrške opet bih to ponovio, možda će me kazniti”.

Izvor: kurir.rs