Rođaci udarili rampu Đokovićima: Novak u problemu, želi da povrati dedovinu – Ni novac ne pomaže

|

Srpski teniser Novak Đoković boravio je ovog leta u Jasenovu Polju kod Nikšića, odakle potiče njegova porodica.

Novak je veoma vezan za ovaj kraj i često objavljuje snimke o Crnoj Gori, a u Jasenovu Polju je želeo da obnovi i imanje svog pokojnog dede Vlada, piše Kurir.

Navodno, porodica Đoković već više od decenije pokušava bezuspešno da povrati, tj. otkupi od rođaka s kojima nije dugo u kontaktu.

“Nole je i ove godine bio na imanju na kome se nalazi rodna kuća njegovog dede Vlada. Od te kuće u zaseoku Jasenovo polje danas su ostale samo zidine, skoro cela je urušena od starosti. Novak i njegova porodica hoće po svaku cenu da je obnove. O tome pričaju već više od 10 godina. Ipak je to njihova pradedovina i dedovina. Međutim, Đokovići imaju veliki problem s tim imanjem jer je ono davno pripalo nekim njihovim daljim rođacima. Sigurno ih ima desetak. Oni se sad nalaze ko zna gde svuda po belom svetu, neki su verovatno i umrli, pa su njihovi to dalje nasledili”, rekao je sagovornik “Kurira”.

“S njima niko nema godinama kontakt, a pričalo se da i oni sami među sobom ne mogu da se dogovore. Novak ne pita koliko bi to koštalo, samo da se ti rođaci nađu i da to nekako vrate ili da mu prodaju.

– Jedan od rođaka mu je pre nekoliko godina nudio deo svog porodičnog imanja koje se nalazi u neposrednoj blizini da tu napravi novu porodičnu kuću, ali on to ne želi. On ima cilj da na temeljima stare dedine kuće, zajedno s porodicom, izgradi novu. Želja mu je da je kompletno sredi i pokloni svom narodu i mestu odakle vuče korene”, rekao je izvor.

Novak je navodno dobio ime po pradedi koji je živeo i radio u Čikagu početkom 20 veka, a vraćao se u Crnu Goru i učestvovao u ratovima. Takođe, Nole veoma liči i na brata svog pradede, a ovog leta je u Jasenovom Polju navodno priložio i crkvi 10 hiljada evra.

– Išao je i do Crkve Svetog arhanđela Mihaila. On je mnogo vezan za tu svetinju. Najviše ljudi iz Jasenova polja slavi ovu slavu, zato je njemu i posvećena. I Đokovićima je to krsna slava. Svake godine daje prilog za svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice. Obavezno dođe makar jednom godišnje. Sad je dao 10.000 evra, a jednom čak i 35.000 evra. Najviše zahvaljujući njemu, crkva je i podignuta. On je najveći priložnik. Ovde ga svi obožavaju – otkrili su nedavno meštani.

Izvor: mondo.rs