Roditelji žrtava iz Ribnikara spremili cedulje sa pitanjima za Miljanu Kecmanović: Otac ubice se bezočno pravdao pred sudom

|

Miljana Kecmanović, majka Koste Kecmanovića najmlađeg masovnog ubice na svetu danas iznesi svoju odbranu pred sudom povodom optužbi da je njen trag nađen na jednoj od čaura u kabinetu istorije gde je njen sin počinio veći deo zločina.

Miljanino svedočenje sledi tek pošto se Vladimir ispita, budući da je juče prekinuto. Time će danas biti nastavljeno suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, kao i predsedniku streljačkog kluba i tamošnjem instruktoru lažnog svedočenja u vezi sa obučavanjem zločinca.

Roditelji žrtava su izrevoltirani, ali ujedno i spremni da ponovo čuju navode okrivljenih, svesni da pokazuju odsustvo krivice, saznaje novinar Republike sa lica mesta.

“Iza zatvorenih vrata za javnost, majka će reći da nije kriva niti odgovorna za ono što je njen sin uradio”, otkriva izvor poznat redakciji.

Republika saznaje da je Vladimir Kecmanović ponovio da nije kriv i da on nije omogućio svom sinu da uzme oružje i sa njim izvede masakr.

“Otac zločinca je kako smo i očekivali pričao o tome koliko su oni dobra porodica i kako su detetu davali dobar primer majka i on. Govorio je i pravdao se bezočno kako je njegovo oružje bilo obezbeđeno, ali da je njegov sin uspeo da provali šifru i uzme njegove pištolje i metke”, ispričala je tetka jedne od ubijenih devojčica.

I danas su na suđenje došli roditelji svih ubijenih, i dece i čuvara Dragana, ali i nekoliko roditelja dece koja su se spasila Kostinog krvavog pira, kao podrška ožalošćenima.

Izvor: republika.rs