“Rođen je zdrav, a sa dve godine je prestao da me zove”: Sin Goge Sekulić ima zdravstveni problem

|

Za pevačicu Gogu Sekulić 11. decembar ostaće najradosniji dan u životu. Na taj dan, 2018. godine, rodila je sina koji je potpuno promenio život nje i njenog supruga Uroša Domanovića.

Od supruga se razvela, a petogodišnji sin Vasilij Andrej je centar njihovog sveta. Sin Goge Sekulić ima zdravstveni problem, o čemu je ona sada prvi put govorila.

“Dete mi kasni u govoru! Sada idemo kod logopeda. On je navikao, kao i sva muška deca ”on okom, mama skokom”, ali narvno nije smao to u pitanju. Promene u govoru kod deteta sam videla kad je primio MMR vakcinu. Rođen je skroz zdrav. Konkretne promene sam videla sa nepune 2 godine kada je Vasilije prestao da me zove. Odlučila sam da se vratim u Beograd i potražim pomoć naših stručnjaka. To je velika muka, velika borba…”, ispričala je Goga i dodala:

“Mnogo je takvih slučajeva, da deca budu zdrava, a da kasne u govoru! Objasnili su mi da postoje različite mutacije, a to nije autizam kako obično odreaguju na prvu”, objasnila je Goga.

“Zaključak u svemu tome je samo rad, rad i rad! To je iscrpljujuće, nije lako ni roditeljima ni deci. Jako je bitna socijalizacija! Vrtić je jako bitan, da dete oseti prostor, drugare, atmosferu. Proces podrazumeva odlazak kod logopeda, defektolog, u sezornu sobu sve je to jako bitno! Ima mnogo načina da se pomogne. Sve je Božija volja i rad”, rekla je pevačica, pa otkrila kako teče napredak:

“Napredak se vidi! Jako je spor, ali on je samo jednom mali. Zato sam i zapostavila karijeru, da bih se posvetila samo njemu! Bila sam u fazonu ”ili – ili’. Sigurno bih ostavila pevanje ako bih morala da biram”, rekla je Goga i objasnila:

“Moj sin govori na nekom svom jeziku…jako je veseo, ali kad bude progovorio onako kako treba, to će biti prava fešta, slavlje i svi ćete biti pozvani”, poručila je pevačica na kraju ispovesti.

Izvor: story.rs