Reči Arkanove majke i danas svi pamte: Cecina svekrva imala je želju koju je pevačica morala da ispuni

|

Pre nešto manje od 30 godina kolona od čak 60 vozila u 6 ujutru krenula je ka rodnom mestu Cece Ražnatović, tada Veličković na čelu sa Arkanom koji je na sebi imao crnogorsku narodnu nošnju.

Porodica je dočekala svatove u Žitorađi, te je započeo običaj darivanja mlade, a potom je Cecu iz doma izveo otac Slobodan. Odatle su se zaputili u Beograd, u crkvu Svetog Arhangela Gavrila gde je održana svečana ceremonija. Venčanje Veljka i Bogdane održano u novembru 2019. godine, bilo je na neki način osvrt na Cecinu i Arkanovu “svadbu decenije” kako su je mnogi nazivali.

Ceca je u crkvu ušla u raskošnoj venčanici, koju je 24 godine kasnije ponela njena snaja, međutim jedan od najemotivnijih trenutaka bio je kada su se nakon što su se pred Bogom zavetovali na večnu ljubav, mladenci uputili u porodični dom gde ih je čekala Željkova majka, Slavka Josifović.

Svekrva je, naime darivala snaju porodičnim nasleđem, a njene reči i dana se prepričavaju:

– Darujem te ovim zlatnim dukatom, koji je iz 1700. godine. Od moje prababe, a vaše čukunbabe. Da brak bude srećan i dugovečan – rekla je svekrva te poklonila Ceci zlatni dukat, a godinama kasnije, kako običaji nalažu i Ceca je svojoj snajki Bogdani predala ovaj dar, kako to tradicija nalaže.

Izvor: story.rs