Rastvor od koga se biljke oporavljaju i daju bujne cvetove: Odličan je i za rezano cveće, pravi se od 2 sastojka

|

U fazi rasta svaka biljka traži dodatnu negu. Umesto da trošite novac na sredstva iz apoteke, poslužite se starim trikom baštovana koji će podjednako dobro oporaviti biljku i učiniti da procveta.

Trik je u aspirinu. Osim što se koristi u medicinske svrhe, aspirin može poboljšati i rast biljaka i pomoći im da se oporave. Ključ je u salicilnoj kiselini, jednom od sastojaka aspirina, koja pomaže u rastu biljaka. Ovaj sastojak napravljen je na osnovu salicilne kiseline koju sadrži i biljka vrba.

Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u saksijama na balkonu. Sve što vam je potrebno za ovu “infuziju” jeste jedna tableta aspirina i decilitar destilovane vode.

Izmrvite tabletu aspirina i ubacite u vodu, mešajte sve dok se ne otopi. Ovom mešavinom možete zalivati ili prskati biljke, jednom nedeljno za postizanje optimalnih rezultata. Ovaj rastvor pozitivno će uticati na razvoj korena. Takođe, cveće će biti raskošnije i bujnije, a rešiće i problem sa bljivicama.

Osim toga, rastvor je odličan i za rezano cveće. Na rezanom cveću isecite krajeve stabljika i potopite u vazu u kojoj ste rastvorili pola tablete aspirina.

Izvor: telegraf.rs