Ranjena nastavnica istorije iz Ribnikara ne može da hoda: Hitac u stomak bio je koban – Ni levu ruku ne pomera

|

Nastavnica istorije Tatjana S. (52), koju su pogodila tri metka kada je trinaestogodišnji dečak 3. maja zapucao na nju i svoje vršnjake u kabinetu istorije u OŠ “Vladislav Ribnikar”, prebačena je iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Institut za rehabilitaciju u Sokobanjskoj.

Tatjana je imala sreće da preživi, ali ne može da hoda, ne pomera levu ruku, a još se i psihički oporavlja od traume koju je zajedno sa ranama zadobila tog dana.

Nastavnica je ranjena u levu šaku, desnu potkolenicu i u stomak, a taj metak joj je oštetio desni kuk.

“Od te najteže prostrelne rane u stomak Tatjana ima za posledicu i oštećenje nerava leve noge, pa ne može da stane ni na jednu”, kaže izvor.

“Iz kreveta može samo u kolica. Mali su pomaci nabolje i porodici niko ne može da kaže ni koliko bi rehabilitacija mogla da traje, ni kakav će rezultat biti”, dodaje izvor.

Tatjanin suprug i dvoje dece kao u agoniji su, prema rečima izvora bliskog porodici, preživeli prva tri dana posle zločina kada se nije znalo ni kakav će ishod biti.

Tatjana je u UKCS tri puta operisana: prvi dan nakon prijema imala je operaciju stomaka, zatim desne potkolenice i leve šake. Spasavali su joj život, pa je kuk koji se rasprsnuo od metka kojim je pogođena u stomak, ostavljen “da se rešava” kasnije, kada se ona stabilizuje.

Tatjanini muž i deca, “dok ne stanu na noge posle šoka”, ne žele da se oglašavaju, iako su prema rečima izvora više puta dosad bili isprovocirani netačnim informacijama iznetim u javnost.

“Zna se da Tatjana nije bila na dečakovom spisku, ali spekulisalo se da između njih kao nastavnika i đaka postoji neki spor, što nije tačno”, priča sagovornik Novosti.

Danas da pitate i Tatjaninog supruga Dragana i decu, potvrdili bi vam da je ona i pre, i nakon tragedije, govorila da je on primeran dečak, sa kojim nije imala nikakvih problema. Šta se dogodilo u njegovoj glavi i zašto je uradio nešto toliko strašno, njena porodica teško da će ikad uspeti da shvati.

Izvor: kurir.rs