Radoš Bajić se vratio u selo gde je snimana serija “Selo gori, a baba se češlja”: Baka Cana ga oberučke dočekala

|

“Selo gori, a baba se češlja” jedna je od omiljenih srpskih serija. Pre sedam godina emitovana je poslednja epizoda, ali interesovanje za junake malog sela kraj zapadne Morave i dalje ne jenjava.

Glumac Radoš Bajić vratio se danas u Petlovac.

“I tako… Odlasci su tužni, a ponovni susreti setni, nostalgični i emotivni. Posle 17 godina od početka i sedam od završetka snimanja “Sela gori” – danas sam opet obišao svoju kuću u Petlovcu, to jest u selu Kukljin nedaleko od Kruševca”, napisao je Radoš Bajić.

Glumac se susreo i svojom gazdaricom baka Canom.

“Nema više Mande, nema Žote i sudije Velibora, nema Dragojla, ni Đode, ni inspektora Kečića, ni Mitra iz Dubiča – ali je sećanje na njih živo i nezaboravno. Nema ni našeg domacina Rake Petrovića, ni njegovog sina Radeta…Tuga…Dočekala me naša Cana, koja nas je za deceniju snimanja stotinama puta gostila sa najboljim krofnama, mekikama i gibanicom…Uz poneku suzu dok me ispraćala rekla je: “Dođite, dođite svi…” O tome sta sam joj odgovorio – Drugi put..”, napisao je glumac.

Petlovac je zapravo izmišljeno selo, koje se nalazi između Kruševca i Trstenika, na zapadnoj Moravi. Serija je snimana u selima Kukljin (opština Kruševac), Bogdanje (opština Trstenik), okolini Kragujevca i Trsteniku.

Upravo Kukljin glumi selo Petlovac, gde je Radašinova kuća i kafana Džame i Jakoja, dok se u selu Bogdanje nalazi kuća Smiljane, Dragojla i prijatelja Mitra. Radašinova kuća je baka Canina kuća, koja je ispričala svoja iskustva sa filmskom ekipom.

Izvor: kurir.rs