“Počela je da me ucenjuje kada sam ostala udovica”: Nada prodala kuću da bi ćerki isplatila nasledstvo – Umešana i tetka

|

Da problemi sa nasledstvom mogu da ozbiljno naruše odnose sa najmilijima, pokazuje i primer penzionerke Nade. Iako preko potreban, novac ima moć da pokvari ljude ali i da upropasti mnoge odnose i živote.

I dalje u neverici zbog situacije u kojoj se našla, Hrvatica Nada opisuje da ju je najviše razočarala sopstvena ćerka jedinica, i to sve zbog novca.
Gospođa Nada ima ćerku jedinicu koja joj je okrenula leđa nakon što je ostala udovica.

“Ćerka je pod uticajem moje sestre, koja je našu majku smestila u dom i nije je posetila već deset godina, smislila plan i ucenjivala me s isplatom jedne četvrtine nasledstva koje je ćerka nasledila od oca. Na kraju sam ja morala da prodam kuću i da joj dam polovinu”, kaže penzionerka Nada.

A onda dodaje da je cela situacija za nju i dalje krajnje nerealna.

“Tako je to, ceo život brineš za dete, daješ sve od sebe, a onda mu još i ono što si za života stekao na ovaj način isplaćuješ. Bogu za plakati”, napisala je s negodovanjem gospođa Nada za portal “Moje vrijeme”.

Finansijski savetnik Tomas Farli je za “CNBC” objasnioo da je najvažnije držati se pravila kada ulazimo u bilo kakav finansijski odnos s porodicom i prijateljima. Dakle, bitno je da, ma koliko poverenja imali u nekoga ili on u vas, sastavite pismeni dogovor.

“Sve zapišite. Ako od nekog bliskog uzimate značajniju količinu novca, ili on želi da pozajmi od vas, pismeni ugovor je od vitalnog značaja. Ako neko blizak planira da vam odradi neki posao, definišite napismeno sve što ste dogovorili, kao i cenu za svaku stavku. To ne mora biti nešto što će vam sastaviti advokat, sastavite sami i overite kod javnog beležnika. Neka to bude jedna sasvim obična zadužnica, da posle ne bude ‘rekla-kazala’, a vi ubijeni u pojam i novčanik”, objašnjava finansijski savetnik Tomas Farli.

Izvor: mojevrijeme.hr