Prodata velika banka u Srbiji: Od sada će poslovati pod novim imenom – Nastupaju promene za klijente

|

AIK Banka danas je saopštila da je dobila saglasnost Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela, čime je ispunila sve uslove za sticanje Sberbank Srbija. Shodno tome, AIK banka će povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 9 odsto.

Uspešnim završetkom procesa koji je započet prošle godine, AIK Banka će uvećati svoju klijentsku bazu za više od 180.000 fizčkih i pravnih lica, dok će ukupna aktiva bankarske grupacije porasti za 1,7 milijarde evra.

“Širenje poslovanja će doneti brojne pogodnosti i za naše klijente, spajajući stručnost i tehnologiju obe banke, čime će kvalitet pružene usluge biti na najvišem nivou. AIK Banka ostaje posvećena daljem razvoju u cilju pružanja najkvalitetnijeg korisničkog iskustva našim postojećim i novim klijentima, čemu će doprineti i iskustvo zaposlenih Sberbanke kojima želim dobrodošlicu. Sigurna sam da ćemo sada nastaviti sa uspešnim poslovanjem i poslovnom sinergijom od koje će najviše pogodnosi imati upravo naši klijenti i poslovni partneri”, rekla je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke.

Vladimir Bošković, predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija zadovoljan je uspešno završenom kupoprodajom.

“Uspešan završetak procesa je odlična vest za sve nas, budući da smo tokom proteklih meseci svi zajedno vredno radili na tome. Sberbank Srbija postaje deo AIK Banke kao jedne od kapitalno najsnažnijih, najlikvidnijih i izuzetno profitabilnih banaka na domaćem tržištu”, istakao je Bošković.

Iz Narodne banke Srbije ističu da će na dobro poslovanje banke dodatno uticati i činjenica da je, postupajući u prethodnom periodu po zahtevu AIK banke ad Beograd, NBS toj banci dala prethodnu saglasnost za sticanje vlasništva u Sberbank Srbija.

“U toku je finalizacija procesa promene vlasništva u Sberbank Srbija ad Beograd”, naveli su iz NBS i dodali da su stabilnost i sigurnost poslovanja svih banaka u Srbiji, kao i štednih depozita u potpunosti očuvani.

Izvor: telegraf.rs