Premijerka Brnabić najavila nove subvencije za građane: Izdvojeno još 7,5 milijardi dinara u tu svrhu

|

Premijerka Srbije Ana Brnabić, gostujući na Tv Prva, izjavila je danas da je Srbija bezbedna što se tiče robnih rezervi. Kako je dalje istakla, Vlada i predsednik Srbije nastoje da obezbede stabilnost narodu i proizvođačima.

“Težimo stabilnosti, bez obzira na to da li to donosi političke poene ili ne”, izjavila je Brnabić, osvrnuvši se na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je Srbija nabavila dovoljne količine pšenice i kukuruza za narednih šest meseci.

Što se tiče robnih rezervi, mi smo bezbedni, ocenila je premijerka i dodala da se svakim danom trude da budemo još bezbedniji.

“Kada je reč o ekonomiji, dogovorili smo da podignemo subvencije sa 4.000 dinara po hektaru, na 8.000 dinara. Izdvojićemo još 7,5 milijardi dinara, i obezbediti da naši proizvođači budu još bezbedniji”, rekla je predsednica Vlade Srbije.

Brnabić kaže da je Srbija bila u jednom trenutku u veoma teškoj poziciji.

“Nismo mogli penzije da isplatimo, jer je neko pre nas vodio politiku po principu ‘hajde da vidimo kako da mi pobedimo na izborima, a nije važno šta će se nakon toga desiti, važno je da ja dobijem neki politički poen'”, izjavila je predsednica vlade.

Premijerka je na kraju podsetila da je počela izgradnja gasovoda do Bugarske, što će Srbiji omogućiti da ima gas iz Grčke, Azerbejdžana i Kipra.

Izvor: alo.rs