Predsednik Vučić zasukao rukave i pravio čokoladnu tortu: Najavio pomoć države srpskim privrednicima

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Sremski okrug, pa je obišao i proizvodni pogon kompanije “Stamevski – Moj slatkiš” u Staroj Pazovi. ON je tom prilikom izjavio da će se država potruditi da pomogne srpskim privrednicima, kako bi unapredili svoju proizvodnju.

Predsednika su pred pogonom dočekali zaposleni, kao i građani, a sa njim su bili i ministar odbrane Miloš Vučević, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović…

On se prilikom obilaska pogona upoznao sa procesom proizvodnje mnogih torti i kolača po kojima je poznata ova firma, pa je i pohvalio njihov rad i proizvode, dok je razgovarao sa zaposlenima i vlasnikom kompanije Aleksandrom Stamevskim.

– Za Srbiju je ovo veoma važno, za naše privrednike, da im pomognemo da prošire svoju proizvodnju. Od nove uredbe sada, možete da tražite i nove mašine, a od države ćete da dobijete 50 odsto pomoći – izjavio je Vučić.

Proizvodni pogon “Stamevski -Moj slatkiš” je poslastičarska kompanija u Srbiji koja ima dugu tradiciju, a juče su proslavili 70 godina postojanja.

Pokrenuo je Veselin Stamevski 1953. godine u Staroj Pazovi, deda sadašnjeg vlasnika Aleksandra, i to kao malu pekaru.

Pekara je tokom tri generacije svih ovih godina prerasla u jednu od vodećih srpskih firmi u poslastičarstvu, koja pravi više od 30 tona poslastica mesečno danas.

Izvor: telegraf.rs