Predsednik Srbije: Ponosan sam na činjenicu što sam uspeo da uradim nešto što niko u Srbiji nikad nije uspeo

|

Predsednik SNS Aleksandar Vučić je, obraćajući se sinoć u izbornom štabu stranke nakon što su saopštili rezultate na osnovu svog uzorka, rekao da je ponosan na činjenicu da je uspeo da uradi “nešto što niko u Srbiji nikad nije uspeo”, navodeći da je u prvom krugu osvojio oko 2.245.000 glasova. Rekao je i da je ponosan što će posle Nikole Pašića biti Srbin koji je najduže bio na vlasti u našoj zemlji. Vučić kaže da će Srbija imati veoma stabilnu i čvrstu Vladu.

Naveo je da su obradili više od 85 odsto biračkih mesta. Vučić je ocenio da će SNS imati 124 mandata ili 125, jer nisu ubačeni rezultati nekih biračkih mesta, iz Republike Srpske, ali, kako je rekao, „male su to izmene“. Većina za sastav potpuno samostalne Vlade je na ivici, ali sa SVM imamo dovoljno za formiranje samostalne Vlade, rekao je. Interesantno je da su nam gradski rezultati nešto bolji nego parlamentarni u samom gradu Beogradu, naveo je.

“Ponosan sam na činjenicu što sam, uz podršku svih ovih divnih ljudi, uspeo da uradim nešto što niko u Srbiji nikad nije uspeo i ovo znači – dve ili tri stvari… Jedini sam ko je dva puta pobedio u prvom krugu, i posebno u drugom mandatu… I to da nijednom čak nije bilo ni tesno i da je u drugom mandatu dobijena značajno veća podrška. Sada sam dobio na predsedničkim izborima oko 2.245.000 glasova… To je prvi krug. Samo da biste znali, kad su išli Tomislav Nikolić i Boris Tadić, u prvom krugu, to je bilo 954 i 853 hiljade, ponovljeno – milion i 600 prema milion i 457 hiljada, to je bilo 2008, 2012. godine je bilo 989 i 979 hiljada, a sada 2.250.000… To govori o velikoj podršci naroda”, naveo je.

Rekao je da je neobično ponosan “što će posle Nikole Pašića biti Srbin koji je najduže bio na vlasti u našoj zemlji”. “Nisam neko ko se diči i hvali vlašću već sam ponizan pred svojim narodom koji mi je to omogućio”, rekao je i dodao da je beskrajno ponosan na to što je “od našeg naroda sa KiM dobio 90 odsto, a u RS gotovo 90 odsto”.

Iz ovoga sam naučio da su dela i rezultati važni, naveo je Vučić i dodao da moraju da se potrude da urade još više stvari.

Vučić je rekao da danas ima “nesumnjivo najveći potvrđeni legitimitet” i da će se postarati da formiraju Vladu koja će nastaviti modernizaciju, voditi računa o miru i stabilnosti i stranim investicijama. Pred nama su brojni izazovi, ali za Srbiju je najvažnije da ima dobre odnose u regionu, da nastavi svoj evropski put i da ne ruši odnose sa tradicionalnim prijateljima, dodao je.

Zahvalio je građanima Srbije i rekao da se trudi da sakrije suze radosnice, zahvalio je svojoj porodici, svim učesnicima izbora, SPS i SVM koji su ga podržali. Rekao da je ponosan na njihovu kampanju – “koja je bila najčistija i najlepša u istoriji Srbije”, “što nikoga nismo blatili”.

Rekao je da ima jednu želju da se pred svima “pokloni građanima Srbije za nešto što niko nije nikad od njih dobio” i to je učinio.

Izvor: rs.n1info.com