Predsednik Srbije o tvrdnjama Dijane Hrkalović: “Nadležni organi su ustanovili da je prisluškivanja bilo”

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, posle svečane ceremonije uručenja ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicine, odgovarao na pitanja novinara.

Predsednik  je govorio o tvrdnjama Dijane Hrkalović, napadima na sina Danila, kao i o Samitu Zapadnog Balkana, izboru premijera i drugim aktuelnim temama.

O mogućem odlasku u Briselu u četvrtak na Samit Zapadnog Balkana, predsednik Vučić je rekao:

“Želim da se konsultujem sa Vladom, ali i ljudima iz Otvorenog Balkana, pa da donesem odluku da li ćemo ići u Brisel i kakav ćemo stav zauzeti”.

Predsednik je upitan za intervju Dijane Hrkalović.

“Nadležni organi su ustanovili da je prisluškivanja bilo. Čini mi se više od 1600 ili 1800 puta. Verujem da će nadležni organi utvrditi i sve ostalo. Ni reč više neću reći, jer znam kako bi pojedini mediji to preneli”.

Vraćajući se na tvrdnje Dijane Hrkalović, Vučić je dodao:

“Ne mogu ja da govorim šta da radi šta tužilaštvo da radi, a policija će da radi šta kaže tužilaštvo”. To je sve što imam da kažem. Ne želim da kažem ni reč više”.

“Dva puta sam gledao šta je rekla gospođa Hrkalović. Nemam pravo da kažem šta mislim i zato to nećete ni saznati. Bavite se psihologijom, pa vidite da li je sve iskreno govorila”.

“Jedino sam siguran da ja ništa nisam učinio nažao njima”.

“Pomisao da možete da prisluškujete šefa države… Šta još posle toga ima. Ja sam vas prvi put obavestio o tome jer sam dobio informacije iz policije. Ne mogu ja time da se bavim, ja moram da se bavim Briselom, ugljem, mazutom”…

Izvor: kurir.rs