Poznati nemački brend zatvara radnju u Beogradu: Poznato šta će se dešavati sa lokalima širom Srbije

|

Nemački proizvođač obuće Dajhman (Deichmann) zatvara prodavnicu u tržnom centru “Delta siti”, potvrdili su iz kompanije je za “Blic Biznis”. Kako su objasnili iz Dajhmana, zatvara se trenutno samo ovaj objekat.

“Samo se ova prodavnica zatvara, ali Dajhman ostaje otvoren u Srbiji sa 33 filijale i nastaviće da se razvija”, rečeno je za “Blic Biznis” u sedišu kompanije. Na vratima prodavnice gde je poslovao ovaj brend u poznatom tržnom centru, stoji obaveštenje da je odluka o zatvaranju poslovne prirode.

Ugovor o zakupu ovog objekta, kako se navodi, ističe 15. decembra. Ovih dana mediji u Nemačkoj navode da pomenuta kompanija gasi dva druga dva brenda i zatvora 28 prodavnica širom te zemlje. Reč je o ronoj marki robnoj marki “Onigo” sa 28 prodavnica širom Nemačke koji će prestati da radi najkasnije do 31. avgusta 2024. godine i to će ostaviti 280 radnika bez posla.

Dajhman je porodična kompanija osnovana 1913. godine u Esenu gde se sedište kompanije nalazi i danas. Jedan je od najvećih nemačkih i evropskih trgovinskih lanaca za proizvodnju i prodaju obuće. Kompanija posluje u više od 20 zemalja i ima više prodavnica u Srbiji, gde naši građani kupuju po pristupačnim cenama.

Izvor: mondo.rs