Poštar Popadić: “Nastavljamo sa obustavom rada” – Protestovaće do ispunjenja zahteva

|

Vlada Srbije tvrdi da je obustava rada u Pošti Srbije okončana potpisivanjem sporazuma sa reprezentativnim sindikatima. Međutim, poštari koji štrajkuju od 24. oktobra poručuju da se protest nastavlja sve do ispunjenja zahteva o povećanju zarada u iznosu od najmanje 30 odsto. Sindikati nisu pokrenuli ovu obustavu, ne štite naše interese i ne treba da pregovaraju sa Vladom, rekao je za N1 poštar iz Beograda Srđan Popadić.

Poštari koji i dalje štrajkuju okupili su se isped Glavnog poštanskog centra u Zemunu.

„Mi nastavljamo sa obustavom rada. Svi ti sindikati u početku nisu bili u obustavi rada, oni ne predstavljaju nas, i ne bi trebalo da potpisuju ikakve sporazume za nas, jer smo mi samoincijativno i samoorganizovano krenuli u radničke proteste i uopšte nam nisu bili potrebni sindikati. Vlada Srbije, naš osnivač, odlično zna s kim treba da pregovara da bi se ovo završilo. Znaju se uslovi. Oni pregovaraju s pogrešnim sindikatima, s ljudima koji ovo nisu pokrenuli“, objasnio je poštar.

Popadić podseća je da je sve krenulo iz Novog Sada, od poštara – ne od sindikata, a da se potom priključila cela Srbija.

“Jeste da se protest malo umanjio jer su ljudi uplašeni. Ali mi nismo uplašeni, idemo do kraja i čekamo da se ispune naši zahtevi. Nećemo da počnemo da radimo dok se ne ispune naši zahtevi o povećanju plate od 30 odsto. To je osnovni uslov koji očekujem da nam ispuni Vlada i da nas ne prozivaju da smo politički motivisani, jer nikakvih političkih protesta ovde nema, isključivo je naš prazan i gladan stomak”, rekao je Popadić za N1, dodavši da je u njegovom centru samo par kolega počelo da radi, a da je većina u obustavi.

Izvor: n1info.rs