Porodica ga je podržala, a Marinko bi danas bio ponosan: Želja Nikole Rokvića konačno je ostvarena

|

Pevač Nikola Rokvić je u veri pronašao odgovor na mnoga životna pitanja, a odrastao je u patrijarhalnoj porodici. Putovanje u Svetu zemlju oduvek mu je bila želja, a sada je to i ostvario.

Nikola se najpre obreo u Judejskoj pustinji, gde je posetio manastire Svetog Save Osvećenog i Svetog Teodosija, a već sutradan je preko Instagrama poslao razglednice iz drevnog grada Jerusalima.

„Reči su male da opišu radost i ljubav!“, napisao je Nikola pored fotografije iz „Hrama Vaskrsenja Hristovog“, poznatog i kao „Crkva Svetog Groba“, na brdu Golgota.

Zatim je usledila serija panorama izraelske prestonice, praćena stihovima iz „Psalma 22“:

“Gospod me napasa i ničega me neće lišiti. Na mestu zelenila nastani me, na tihoj vodi odgaja me. Dušu moju oporavlja, vodi me stazama pravde imena svog radi. Ako pođem i pored seni smrti, neću se bojati zla, jer si Ti sa mnom! Štap tvoj i palica tvoja me teše. Postavio si preda mnom trpezu na vidiku neprijateljima mojim, namazao si uljem glavu moju i prepuna je čaša kojom me pojiš. I milost tvoja pratiće me u sve dane života moga, i ja ću se nastaniti u domu Gospodnjem zadugo”, ispisao je Nikola stihove iz Psaltira.

Izvor: hellomagazin.rs