Pogrebnik pokušao da prevari porodicu Srpkinje preminule na Kritu: Tražio im paprenu cifru, a onda je došlo do preokreta

|

Devojka (32) koja je u subotu uveče preminula u hotelu na grčkom ostrvu Krit je iz Beograda. Njenu porodicu je osim tragičnih vesti zadesila još jedna muka.

“Desila se velika tragedija. Devojka je na letovanju bila sa svojim drugaricama. One su u subotu uveče otišle u grad na piće, a kada su se vratile zatekle su u sobi mrtvu devojku. Pokojna nije izašla u grad s prjateljicama jer se prethodno nije dobro osećala, odnosno osećala je bolove u grduima, i htela je da se odmori u sobi”, otkriveno je ranije.

Prema rečima sagovornika Kurira, preminula devojka je u Beogradu živela sa majkom, koja je teško bolesna, a otac joj je preminuo.

“Njena majka je jako bolesna i potresli smo se zbog svega. Ne znamo kako će ona ovo preživeti, jer je i otac preminule devojke umro, tako da je žena praktično ostala sama sada. Telo je još u Grčkoj, nije transportovano u Srbiju, a da stvar bude gora nastasla je prava drama i oko transporta njenih posmrtnih ostataka”, kaže sagovornik pomenutog lista upoznat sa slučajem i dodaje:

“Problem je nastao kada je pogrebnik sa Krita, iz mesta Hersonisos, samoinicijativno od grčke policije uzeo pasoš pokojne devojke i započeo proceduru transporta tela u Beograd. Za svoju uslugu je od rođaka tražio 5.300 evra. Međutim, rođaci su smatrali da je to preterano visok iznos, pa su zatražili pomoć od Udruženja Srba sa Krita, kao i od počasnog konzula Srbije”, otkriva gore pomenuti izvor.

Ispostavilo se da 5.300 evra i jeste mnogo skuplje u odnosu na cene takvih usluga.

“Počasni konzul je uspeo da nagovori pogrebnika da vrati pasoš Srpkinje u policijsku stanicu u Hersonisu, a pronađeni su i drugi pogrebnici koji će svoje usluge naplatiti upola manje”, ispričao je izvor Kurira.

Naša Ambasada u Grčkoj nije zvanično obaveštena o smrti srpske državljanke.

“Njeno telo se i dalje nalazi u bolnici na Kritu, a autopsija bi trebalo da se obavi sutra”, dodao je sagovornik.

Izvor: kurir.rs