Početna plata 100.000 dinara plus bakšiš: 8 sati, posao za stalno – Cela Srbija priča o oglasu ali nema ko da radi

|

Možda laicima izgleda lako, ali biti dobar roštilj majstor je pravo umeće, naročito na Balkanu, koji je poznat po dobrim ćevapima, pljeskavicama i ostalih đakonija sa roštilja.

Iako se u oglasima često navodi da nije potrebno prethodno iskustvo za ovaj posao, ono je svakako poželjno. A kako je restorana i objekata sa brzom hranom u Srbiji u prestonici Srbije sve više – tako raste i interesovanje za roštilj-majstore.

Na nekoliko mesta u oglasima nudi se zarada od 90.000 dinara za ovu poziciju, i to uz stalno zaspolenje. Međutim, pažnju je privukao oglas zalepljen na vrata poznatog novobeogradskog restorana: nudi se početna plata od 100.000 dinara.

Poslodavac nudi stalno zaposlenje, radno vreme 8 sati i to u dve smene, a druga se završava u 23 sata. Plaćeni su topli obrok, odmor, a radi se šest dana u nedelji. Ovaj oglas aktuelan je već nedelju dana, ali još niko se nije zaposlio.

“Pre 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili. Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi. Šalu na stranu, ima dosta posla, mi zato podrazumevamo da radnik ima i bakšiš i da mu taj dodatni novac ide na zaradu. Naravno da od zalaganja zavisi i njegovo napredovanje, koje je izvesno”, kaže poslodavac.

Još jedan oglas za posao gde je satnica 330 dinara privukao je pažnju, a uslovi su sledeći: timski rad, isplata može na dnevnom ili mesečnom nivou – stvar dogovora, rad u dve smene (09 do 17 i 14 do 22h), obrok u smeni, radi se 5 ili 6 dana nedeljno, poželjno radno iskustvo. Dužnosti: priprema i pečenje mesa.

Prema ovim brojkama, računica kaže da za jedan dan na ovom poslu može da se zaradi 2.640 dinara. Takođe, u aktuelnim oglasima plata majstora za roštilj negde ide i do 140.000 dinara, kuvarice mogu da zarade do 110.000, a kuvari koji pripremaju samo hotelski doručak – do 80.000 dinara.

S druge strane, ima i mesta gde roštilj-majstora plaćaju do 50.000 dinara, tako da su razlike u zaradama prilične.

Izvor: kurir.rs