Obožavali smo je u kultnim jugoslovenskim serijama: Ova popularna glumica je majka Marka Janketića

|

Srpski glumac Mihailo Janketić je iza sebe ostavio veliki broj uloga po kojima će ga generacije pamtiti. Ljubav prema ovoj umetnosti je preneo i na svoju decu, pa je tako sin Marko jedan od uspešnijih glumaca mlađe generacije.

Pored Marka, Miša je sa suprugom Svjetlanom dobio još troje dece, a ćerka Milica je takođe uspešna glumica. Jednom prilikom, ona i Marko su otkrili kako nije uvek bilo lako nositi prezime Janketić.

– Moje prezime je mač sa dve oštrice. Često sam imala privilegije zbog prezimena Janketić, a bivalo je i obrnuto. Moj tata je uvek imao poverenje u mene i smatra da bi o svemu trebalo sama da odlučujem. Njegov najčešći savet je: Ti najbolje znaš šta treba, pa tako i uradi – govorila je Milica.

Miša je sve do smrti bio u braku sa 12 godina mlađom glumicom i balerinom Svjetlanom Knežević. Ona je rođena u Sarajevu, a talenat joj je doneo veliku karijeru.

Televizijska publika je pamti po ulogama u jugoslovenskoj seriji Grlom u jagode, a potom je imala manje uloge i u Porodičnom blagu, gde je igrala Listerovu ženu, a i u seriji Stižu dolari.

Izvor: glossy.espreso.co.rs