Pljeskavica u Leskovcu košta kao u Beogradu, a ni pečenje nije jeftinije: Leskovačka roštiljijada počela, cene veće nego lane

|

Tradicionalna 33. leskovačka roštiljijada ove godine trajaće od 21. do 27. avgusta, a u centru grada nalaze se oko dvadesetak štandova na kojima se prodaju specijaliteti po kojima je inače Leskovac svuda poznat.

Na štandovima se nalaze raznorazna “čudesa od mesa” počev od roštilja, pečenja, pića, a prema reakcijama ljudi cene su visoke.

– Ove godine je za nijansu skuplje od prethodne. Obična pljeskavica od 100 grama je od 300 dinara pa naviše, uglavnom oko 350, gurmanska je za 100 dinara skuplja i na većini štandova je 450 dinara, dok sok košta preko 200 dinara – kaže jedna Leskovčanka i dodaje:

– Iako je ovo roštiljijada, mnogi posetioci preferiraju da umesto roštilja pojedu dobru prasetinu ili jagnjetinju. Ali, cena kilograma prasećeg pečenja košta oko 2.500 dinara, dok jagnjetina ide i do 3.000 dinara. Cene svih vrsta pečenja su bukvalno kao u restoranima u Beogradu, dok, bogami, ni pljeskavica nije jeftinija.

Kako Leskovčanka kaže prenapumpane cene opravdavaju visokom cenom zakupa, ali i zbog poskupljenja mesa i u mesarama.

Podsetimo, ova gurmanska manifestacija traje sedam dana, a pored dobrog roštilja možete da probate i druge specijalitete sa juga, ali organizovani su i brojni koncerti i takmičenja.

Izvor: kurir.rs