Patrijarh Porfirije krstio unuku Đorđa Balaševića na poseban dan: “Dokaz da nisu svi sveci samo na nebu…” (FOTO)

|

Porodica Balašević juče je imala prelep povod za slavlje, jer je pre tačno godinu dana na svet došla ćerka Alekse i Nikoline. Sin pokojnog kantautora Đorđa Balaševića i njegova supruga su baš na ovaj poseban dan, 22. avgust, i krstili su malu Veru.

Čin krštenja obavio je patrijarh srpski Porfirije u Hramu Svetog Save na Vračaru, a Aleksa je uz nekoliko fotografija posvetio ovom činu emotivnu objavu. Pre samog čina otišli u parohijski dom, a na jednoj od fotografija je i lepa uspomena – Đorđe Balašević sa patrijarhom.

“Pre tačno godinu dana, na Matejdan, u vreme nevere, na planetu je stigla Vera. Sa patrijarhom Porfirijem, dokazom da nisu svi sveci samo na nebu… Volim te, Vero moja, Vero naša!”, napisao je Aleksa na Instagramu.

Pošto je sin Đorđa Balaševića odavno veoma posvećen veri, patrijarh Porfirije je i venčao njega i suprugu Nikolinu, koju je zaprosio u Jerusalimu.

Osetilo se da Đorđe Balašević nedostaje da upotpuni ovo slavlje. Bio bi najponosniji deka na svetu, ali nažalost, krštenje svoje unuke nije dočekao. Aleksa je ipak učinio sve da duh njegovog oca bude prisutan i danas, i postoji vrlo važan razlog zašto je izabrao baš patrijarha Porfirija za krštenje ćerke.

Đole i Porfirije izuzetno su se cenili i poštovali, i često su se susretali i privatno i za važne hrišćanske datume. O njihovoj povezanosti svedoči slika na Aleksinom profilu, na kom Đorđe i patrijarh poziraju. Aleksa je sigurno ispunio očevu želju da Porfirije krsti buduće naraštaje porodice Balašević.

Nakon smrti Đorđa Balaševića, patrijarh Porfirije uputio je saučešće porodici.

– Ljubav o kojoj je neumorno pevao je bila sam sadržaj njegovog života, posvećenoj supruzi Oliveri i njihovoj deci. I zbog te ljubavi, i zbog vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihobima, ali i zbog ličnih susreta u kojima sam upoznao i nevidljive dimenzije njegove ličnosti, izražavam iskreno saučešće porodici Đorđa Balaševića. Molitvama uzvraćam na tu neograničenu količinu ljubavi za sve lepo, tiho, blago i pitomo, poput bačke ravnice Đorđa Balaševića – napisao je tada patrijarh.

Izvor: mondo.rs