Ovo su mladići koji su ubijeni u Futogu: Prijatelji se opraštaju od njih – “Počivajte u miru” (FOTO)

|

N. Š. (19) i M. M. (20) ubijeni su sinoćnog tokom sukoba navijača u Fruškogorskoj ulici u Futogu, a četiri mladića uhapšena su, jer se sumnjiče da su vatrenim oružjem izvršili ovo krivično delo.

Na društvenim mrežama navijači se opraštaju od stradalih mladića.

N. Š. stradao je na licu mesta, dok je M. M. ranjen pokušavao da pobegne sa lica mesta i pronađen je nedaleko odatle, a kako se nezvanično saznaje, to je sprečilo ekipe policije da ga pre pronađu i samim tim da ga Hitna pomoć zbrine brže.

Zbog toga je razmak između dve intervencije Hitne pomoći pola sata.

Podsetimo, četvorica mladića iz Novog Sada, N.L. (23), D.D. (24), O.R. (21) I B.G. (26) osumnjičeni su za pucnjavu u Ulici Fruškogorskoj u Futogu u kojoj je N.Š. (19) preminuo na licu mesta, dok je teško ranjeni M. M. (20) kasnije preminuo u bolnici.

Jedan od osumnjičenih je bio u zatvoru zbog ilegalnog krijumčarenja migranta, dok su i ostali osumnjičeni bili poznati policiji od ranije zbog droge.

Samo jedan od četvorice mladića, 24-godišnji D. D. nema kriminalni dosije. Osumnjičeni su privedeni u kućama.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Noom Sadu saopšteno je da su oni osumnjičeni za krivično delo teško ubistvo, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a preti im kazna doživotnog zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama, N. L. je priznao zločin, pa je izjavio da se plašio za svoj život jer su mu, navodno, dvojica mladića pretila da će ga iseći mačetama i baciti u Dunav?!

– On je ispričao da krenuo do kuće po pištolj, kada je video N.Š. i M.M. u kolima ispred svoje kuće. Rekao je da je tada uzeo pištolj, seo u auto u kojem su bili njegovi prijatelji i zapucao u pravcu žrtava – rekao je izvor koji je upoznat sa slučajem.

Mladić je navodno rekao i da nije znao da li ih je ubio ili samo ranio.

Izvor: kurir.rs