Ovo je Srbin koji se utopio u Grčkoj: Hrabro skočio da spase devojku – “Vlado ljudska veličino, poslednji pomen!”

|

Vladislav Jovičić (30) iz Kragujevca utopio se na poznatoj plaži na grčkom ostrvu Lefkada, u utorak, kada je pokušao da spasi devojku iz velikih talasa. Njegova porodica i prijatelji opraštaju od njega na društvenim mrežama.

Prema navodima medija iz Grčke, nesrećni mladić je ušao u more kako bi spasio svoju devojku iz vode, ali nažalost on nije uspeo da se spasi. On je na kobno putovanje otputovao s devojkom i dvoje prijatelja.

Vladin ujak objavio je jednu njihovu zajedničku fotografiju u restoranu, gde su pozirali nasmejani i pred punom trpezom za stolom. On je ovu fotografiju obajvio uz potresne reči: “Mom sestriću Vladi, ljudskoj veličini, poslednji pomen od ujaka!”

Ispod ove slike nizali su se samo tužni komentari njegovih prijatelja.

– Vlado neka ti je laka zemlja i da ti bog podari rajko naselje. Neutešni smo nakon ove vesti… Iskreno saučešće porodici. Tuga pregolema, neka počiva u miru, a vama snaga da izdržite. Ode nam još jedan anđeo… – jedan je od komentara:

– Duša moja, lepotan naš! Sunce naše drago. O Bože, kakva tragedija… Da ti je laka zemlja i da te anđeli čuvaju.

Tog dana, u utorak, talasi su na ovom grčkom ostrvu bili veliki.

– Navodno je njegova devojka ušla u vodu i talasi su je povukli. Vlada je odmah uleteo za njom i uspeo da je spase i pomogne joj da se izvuče do obale. Međutim, prema rečima očevidaca, on nije uspeo da ih savlada i izađe iz mora. Sebe nije uspeo da spase – rekao je sagovornik Kurira.

Prema informacijama iz policije, on je nekoliko minuta plutao na stomaku, a zatim su kupači uspeli da ga nekako izvuku na obalu plaže Megali petra. Pokušali su da mu pruže prvu pomoć do dolaska Hitne pomoći. Prebačen je u bolnicu, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt, pisali su grčki mediji.

Telo mladića prevezeno je na Odeljenje forenzičke medicine u Patrasu kako bi se obavila obdukcija. Očevici su rekli da su Vladimir, njegovi prijatelji i devojka u vodi bili svega nekoliko minuta pre nego što je počela čitava drama.

Nažalost, Vladislav je peti turista iz Srbije koji se za mesec dana utopio na plažama u Grčkoj, Italiji i na Crnogorskom primorju.

Izvor: kurir.rs