Predsednik Srbije seo sa radnicima da ruča: Na stolu ga čekalo omiljeno jelo, a pored njega Grba (FOTO)

|

“Ovo je najbrži čovek među putarima”, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se prvom putaru pazarskog kraja po imenu Grbai dodajući da takvih kao što je on nema mnogo.

Predsednik se kod Grbe raspitivao i koliko radnika ima, kolike su im plate, jel isplata redovna, a on mu rekao da bi ova deonica koju je danas obišao – Raška – Novi Pazar, a koja je završena pre roka, bila završena mnogo ranije da voda nije pokvarila planove, a oni su to sad rešili zauvek.

Grba je rekao i da su meštani od Karajukića Bunara pa naviše, sve do Crne Gore i poslednjeg našeg sela do te države – sela Ugao, svakog dana pekli po jagnje za njegove radnike i da su veoma dobri i zahvalni ljudi.

Grba je rekao predsedniku Vučiću i da taj kraj poznaje jako dobro jer je tu službovao kao oficir na šta mu je Vučić rekao: “Šta ti je Ozna.” Kad ga je predsednik upitao jel ovaj put dobro izgrađen, jel će dugo da traje, Grba se našalio pa rekao: Dok smo mi živi, trajaće. Grba je predsedniku rekao i da su njegovi radnici vredni, da firma gradi 600 porodica i da je za njih jedini strah da neće biti posla, za sve ostalo nema zime.

Bivši upravnik Kazneno-popravnog zavoda Niš, Aleksandar Grbović, pre oko četiri godine postao je direktor kompanije “Novi Pazar put”. Grbović je penzionisani pukovnik Vojske Srbije, a bio je na čelu zatvora u Nišu više od četiri godine, tokom kojih je ostvario veoma zapažene rezultate. Iz te ustanove je otišao sam, na bolje radno mesto.

On je završio Vojnu akademiju u Beogradu, kao i specijalizaciju za bezbednosne službe ocenom 10. Unapređivan je tri puta, bio je najmlađi pukovnik i nosilac je mnogih odlikovanja. Penzionisan je 2005. godine, protiv svoje volje, pisao je svojevremeno Radiostoplus.

Nakon obilaska deonice puta Novi Pazar – Raška, predsednik Vučić je seo da ruča sa radnicima i zvao ih da sednu i da se posluže. Prethodno je s njima razgovarao o poslu, pitao ih kolike su im plate, jel se isplaćuju redovno…

Na stolu je pred njim bila zeljanica za koju je rekao da mu je omiljena i da nju najviše voli.

Predsednik je pitao i nekadašnjeg ministra Rasim Ljajića, koji je bio s njim u obilasku, hoće li biti zeljanice.

Izvor: kurir.rs