Otkriveno ko je sprečio nastavak masakra kod Mladenovca: “Uspeo da ga smiri, ubedio je Uroša da poštedi trudnicu”

|

Vozač taksi vozila, kog je Uroš Blažić (21) oteo nakon zločina u Duboni i Malom Orašju, uspeo je pribranošću da spase smrti sebe i mladu trudnicu. Oni će unarednih nekoliko dana biti saslušani.

Taksista i trudnica koje je počinitelj strašnog zločina u okolini Mladenovca, oteo i držao kao svoje taoce, trebalo bi da budu saslušani od ponedeljka. Vozač taksi vozila bi navodno trebalo da otkrije na koji način je sprečio ubicu da nastavi krvavi pir, koji je uključivao i ubistvo mlade buduće majke koja se nalazila u vozilu.

Srbija se još uvek nije oporavila od masakra koji je 5. maja počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje, kada je pucajući iz vatrenog oružja ubio osmoro mladih ljudi i ranio 14 meštana. Bez imalo saosećanja prolazio je ulicama tih sela i izrešetao mlade ljude koje je usput sretao.

Dok je bežao, uleteo je u taksi vozilo koje se nalazilo na naplatnoj rampi kod Malog Požarevca, a u kojem je već bila stranka – mlada trudnica. Saslušanja oko 50 svedoka masakra počela su u sredu u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, a nastavljaju se od ponedeljka. Tada bi iskaz trebalo da daju taksista i trudnica.

Prema rečima izvora koji su dobro upućeni u istragu, taksista bi trebalo da otkrije kako je svojom pribranošću uspeo da ubicu odgovori od daljeg pokolja koji je planirao posle ubistva osmoro mladih.

– Radi se o iskusnom taksisti koji je u tom poslu godinama. Uroš je navodno planirao da ubije trudnicu, ali i taksistu nakon što ga odveze do željenog mesta. Dok je u rukama držao bombu, tražio je od taksiste da ga odveze u Vinjište u ujakovu kuću, gde se skrivao sve do hapšenja – rekao je izvor blizak istrazi i dodaje uznemirujuće detalje:

– Taksista je svojom pribranošću uspeo da smiri ubicu i razgovarao je sa njim dosta dok je vozio auto. Nagovorio je ubicu da ga pusti da odveze trudnicu na Ub, gde je i trebalo da je vozi i da je zatim pusti, a da će on posle toga da ga odveze do Kragujevca. Sve vreme mu je ponavljao da će sve biti u redu i da nema potrebe da bude u strahu, jer će ga odvesti na mesto koje želi. I sam je bio šokiran kada ga je Uroš Blažić ostavio živog i napustio vozilo. Nakon toga je pozvao policiju.

Njegov kolega je za medije takođe ispričao da je taksista uspeo da ostane pribran i da „sačuva glavu sebi i mušteriji“.

Rekao je da je vozač sve vreme držao stvari pod kontrolom, ali da se „slomio“ kada je pozvao policiju i prijavio sve. Nakon svega on je uzeo bolovanje i neko vreme se zbog šoka nije pojavljivao na poslu.

Izvor: kurir.rs