Osumnjičeni za Dankino ubistvo rešio da progovori: “Imam pet lokacija na koje mogu da ukažem” – Dejanov iskaz mogao bi pomoći policiji

|

Pred zaječarskim Višim tužilaštvom danas će, 24. aprila, biti nastavljeno saslušanje svedoka u slučaju ubistva malene Danke Ilić (2) iz Bora, koja je nestala 26. marta u Banjskom polju, naselju na obodu tog grada.

Za ubistvo dvogodišnje devojčice osumnjičeni su radnici lokalnog JKP “Vodovod” Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50). Dragijević je priznao krivično delo, dok se Janković i dalje brani ćutanjem.

Međutim, kako je Republika saznala, Dejan Dragijević izrazio je želju da sarađuje sa policijom, i otkrije mesta na kojima bi telo Danke Ilić moglo da se nalazi.

“Imam pet lokacija na koje mogu da ukažem gde se telo nalazi, gde je Dalibor (koji je preminuo od srčanog udara) mogao da zakopa telo”, rekao je navodno Dejan policiji.

Do sada je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušano 14 svedoka, a ispitivanje ostalih se nastavlja danas.

“Još nekoliko svedoka biće ispitano u tužilaštvu 24. aprila. Osumnjičeni nisu ispitivani naknadno u tužilaštvu, ali i to se očekuje nakon saslušanja svih svedoka, psihijatrijskog veštačenja osumnjičenih, kao i drugih veštačenja DNK tragova, telefona, baznih stanica…”, rekao je izvor Kurira iz istrage i dodao da su do sada ispitani oni koji su kobnog dana, 26. marta kad je Danka nestala i kada je, kako se sumnja, ubijena, videli osumnjičene ili komunicirali sa njima.

Izvor: republika.rs