Osumnjičeni priznao da je zadavio Danku – Otac i brat mu pomogli da skloni telo: “To gde je telo je moja briga”

|

D. D. (50) priznao je sinoć na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić, saznaje “Blic”. Prema informacijama koje posedujemo, saslušanje D D trajalo je noćas više od 2 sata.

On je u tužilaštvu otkrio i da je imao pomagače da skloni telo Danke Ilić sa deponije.

“Rekao je da su mu pomogli otac i brat da se reši tela”, rekao je izvor “Blica” upoznat sa slučajem. S druge strane, S.J. se branio ćutanjem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnova sumnje osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Kako je otkrio načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić, danas će biti ponovo biti pretražene kuće osumnjičenih, ali i šira okolina.

“Biće pretražene septičke jame, ići ćemo i na groblje. Ima mnogo lokacija koje ćemo danas obići”, rekao je Cmolić.

Cmolić je naveo i šta su osumnjičeni rekli na saslušanju u Tužilaštvu.

“Oni su potvrdili prethodnu priču, do detalja opisali šta se dogodilo, do detalja opisali svoju ulogu, priznali sve, ali opet je glavnoosumnjičeni da je lišio života malu Danku u automobilu, na kraju stao i rekao: “Gde sam sakrio telo, ne sećam se””, rekao je Cmolić.

On je naglasio da je i vozač automobila ispričao svoju verziju priče, koja se poklapa sa suvozačem.

“Vozač ne zna gde je telo sakriveno. Suvozač to zna, međutim, oni su razgovarali dva tri dana nakon toga, a ovaj mu je rekao: ‘To je moja briga, ja sam odradio šta je trebalo'”, rekao je Cmolić.

Izvor: telegraf.rs