Oni za mene nisu braća – Srbin svojim stavom podelio javnost: “Niti govorimo isti jezik, niti sam ikad bio tamo”

|

Da li su nam Rusi braća ili nisu, tema je koja je često aktuealna kod Srba. I dok se jedni kunu u bratstvo sa Rusima, drugi kategorički odbijaju bilo kakvu povezanost sa njima. A debata koja je nedavno osvanula na internetu još jednom je podelila javnost oko ove teme.

Na Tviter profilu “man_norwegian”, neimenovani korisnik objasnio je svoj stav istakavši da njemu Rusi ne mogu biti brača. Za njega su braća kako je rekao, Hrvati, Muslimani – Bošnjaci i ostali narodi sa kojima je odrastao u SFRJ.

“Ne može meni Rus biti Brat, kog nikad nisam ni video u životu… niti pričamo istim jezikom, niti sam ikad bio u Rusiji. Moja braća su Hrvati, Muslimani – Bošnjaci i ostali narodi sa kojima sam odrastao u SFRJ, s kojima pričam istim jezikom i sa kojima sam imao predivnu mladost u Jugoslaviji”, stoji u njegovom Tvitu.

Iznošenjem svog stava, podelio je mišljenja ljudi na Tviteru.

“Bilo bi prirodno da je tako. Isto poreklo, mešoviti brakovi, dve zajedničke zemlje”, Slažem se, veliki broj rusofila niti je bio u Rusiji niti razume jezik, nije pročitao ni jedan Ruski klasik. Kažem veliki broj, ne svi”, “Bravo, tako je!”, “Svi ti koje si nabrojao su deo slovanske istorije… povezani smo ali izgleda ništa lakše nego nas podeliti” bili su neki od komentara u kojima je dobio podršku.

Ipak, bilo je onih koji se ne dele njegovo mišljenje.

“Brat može da ti bude samo onaj koga ti je majka rodila i eventualno još neka osoba s kojom nisi krvno povezan, a mnogo ti znači u životu. I niko više”, “Tebi ne može, ti si Norvežanin, meni može itekako, ja sam Srbin”, “Vi Norvežani ste baš šašavi šašavci”, “Uživaj ti u SFRJ Norveškoj. Pusti Srbiju koje si se odrekao i nikada je nisi voleo”, poručili su mu mnogi Tviteraši koji se nisu složili sa njegovim stavom.

Izvor: blic.rs