Okončan spor koji je zaprepastio Srbiju: Luka Dončić izgubio na sudu od sopstvene majke – poznat epilog

|

Prošlog leta mnoge je šokirala vest da je košarkaš Luka Dončić pokrenuo sudski postupak protiv majke, a sada je ovaj spor dobio svoj epilog.

Dončić je sada odlučio da povuče zahtev Odseku za patente i pečate u SAD-u i time završio pravnu bitku sa svojom majkom, koja je ostala vlasnica prava na njegov brend.

Podsećamo, Luka je tužbu protiv svoje majke Mirjam Potrebin pokenuo sa ciljem da povrati potpunu kontrolu nad brendovima koji nose njegovo ime. Slovenački supertar je prava na košišćenje svog imena predao Mirijam još tokom svoje prve NBA sezone (2018/19), a zatim se predomislio i odlučio da ih povrati pravnim putem.

Dončić je u julu 2021. godine poželeo da registruje svoj brend pod imenom “Luka Doncic”, no kancelarija za registraciju je to odbila jer već postoji brend “Luka Doncic 7”, koji je u vlasništvu Mirjam Potrebin.

– Nastavljam da rastem kao igrač i kao osoba, tako da mi je važno da kontrolišem sopstveni brend”, rekao je Dončić za “The Stein Line“ po podnošenju tužbe.

Dončić je u tužbi naveo da nije povezan s tim brendom i da on ne odobrava stavljanje proizvoda i usluga na tržište pod tim imenom. U tužbi je Dončić naveo da je bio premlad kada je registrovao brend i nije znao šta treba tačno da radi, te je zbog toga nadležnosti prebacio na majku i potpisao potrebne dokumente koji joj omogućavaju rukovođenje njime.

Izvor: sportal.blic.rs