Oglasio se Jabusele: Povredio Egsuma pa mu poslao poruku – Real mu sprema otkaz, uskoro će se saznati kazne

|

Veliku ljagu na meč Real Madrida i Partizana bacila je tuča košarkaša na terenu, a naročito divljački potez Geršona Jabuselea koji je teško povredio Dantea Egzuma.

“Duboko se kajem zbog svog ponašanja na sinoćnjoj utakmici. Košarka je sportsko ponašanje i prijateljstvo. Moje iskreno izvinjenje Partizanu, klubu sa kojim smo uvek bili u odličnim odnosima, Danteu Eksumu i njegovoj porodici, mojim saigračima, mom klubu i svim navijačima”, napisao je Jabusele na društvenim mrežama.

Nakon velike tuče na meču Real Madrida i Partizana stižu reakcije iz celog sveta, a čak ni španska “Marka”, koja je gotovo uvek na strani Reala nema razumevanja za divljački potez Geršona Jabuselea. Srećom, niko nije ni pokušao da odbrani igrača Jabuselea posle rvačkog poteza na Danteom Egzumom, pa je “Marka” između ostalog to nazvala i “najcrnjim danom u istoriji Real Madrida”. Nisu se zaustavili na tome pošto predviđaju da bi Jabusele mogao da dobije i veliku kaznu svog kluba, pa se čak i između redova možda pročitati da ni raskid ugovora ne bi bio iznenađenje.

“Real Madrid ima interni disciplinski pravilnik za fudbalere i košarkaše i uvek ga koristi u ovakvim situacijama kao sa Jabuseleom i prethodno sa Valverdeom (misli se na šamar fudbalera Real Madrida posle meča sa Viljarealom, prim. aut.). Klub će braniti interese svojih igrača u određenim okolnostima, ali će biti neumoljivi da izreknu i oštre kazne zbog nepotrebnog ponašanja pojedinaca…”, piše “Marka” i jasno je da ovom prilikom misle i na Jabuselea.

Španski mediji pišu i da će bez sumnje “Real Madrid doneti oštre mere prema svojim košarkašima”, koje čeka i interna kazna osim one koju će izreći Disciplinska komisija, pa će verovatno tako Serhio Ljulj, koji je inicirao tuču i izvinio se za to, dobiti novčanu kaznu, dok nije isključeno da drugi košarkaši, pre svega Geršon Jabusele, zarade suspenziju ili nešto više.

Izvor: mondo.rs