Objavljene nove cene goriva u Srbiji: Pogledajte koliko su poskupeli dizel i benzin

|

Ministarstvo trgovine je, kao i svakog petka, na svom sajtu objavilo novi cenovnik za naftne derivate. Nove cene stupaju na snagu danas 14. oktobra u 15 sati i važiće do sledećeg petka.

Maksimalne cena goriva u Srbiji u narednih sedam dana biće više za pet dinara po litru, dizel će koštati 220 dinara, a evropremijum BMB 95 – 180 dinara.

Litar evro dizela protekle nedelje koštao je 216 dinara, a evro premijuma BMB 95 – 175 dinara.

Vlada Srbije je trajanje uredbe kojom se regulišu maksimalne cene te dve vrste goriva produžila do kraja oktobra, a do istog datuma je produžena i zabrana izvoza evrodizela EN 590.

Cene nafte su danas stabilne i kreću se na jučerašnjem nivou. Cena barela na londonskom tržištu je jutros iznosila 94,55 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio na 89,10 dolara.

Iz Ministarstva trgovine podsećaju da su privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici ministarstva.

Izvor: kurir.rs