Nove subvencije od države: Preduzetnicima više od 29 miliona dinara – Konkurs otvoren do 15. marta

|

Sekreterijat za privredu otvorio je konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za ovu godinu. Iz budžeta je u tu svrhu odvojeno više od 29 miliona dinara, a pravo na subvencije imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije glavnog grada. Javni konkurs je otvoren do 15. marta.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme. Da bi ostvarili pravo na subvencije, preduzetnici su u obavezi da zaposle jedno lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od najmanje jedne godine.

“Sredstva su namenjena za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, zatim za pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti”, objasnio je sekretar Milinko Veličković.

Veličković je podsetio da Sekretarijat za privredu već godinama sprovodi ovu aktivnost direktnom podrškom mikro, malih privrednih subjekata, kao i preduzetnika za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za nova radna mesta.

Izvor: alo.rs