Novaka žestoko provocirali, Kirjos im očitao lekciju: “Kakvo idiotsko pitanje” – Nik ne da na svog prijatelja

|

Najbolji teniser na planeti Novak Đoković plasirao se u polufinale US Opena pošto je u tri seta bio bolji od devetog tenisera, Amerikanca Tejlora Frica (6:1, 6:4, 6:4).

Novakov sledeći rival biće još jedan domaći igrač, Ben Šelton, te se očekuje da Đoković stigne do još jednog finala. Nakon meča protiv Frica Novak je dobio jedno provokativno pitanje na konferenciji za medije.

“Posle nekih vaših pobeda na slem turnirima u prošlosti, zahvaljivali ste se svom timu što vas je trpeo nekoliko nedelja jer možete biti teški. Pitao sam se da li možete samo detaljnije da objasnite?”, glasilo je oitanje Ričarda Osoborna, a Novak je pokušao da, uz osmeh na licu, kratko odgovori:

“Ko nije težak…”

Međutim, bezobrazni novinar nije odustajao od namere da isprovocira Novaka:

“Ali može postati prilično intenzivni iza kulisa”, nastavio je on i tada se Đoković otvorio:

“Da, mislim, gledaj, meni je stalo do ovog sporta i shvatam ga veoma ozbiljno. Znam da to rade i mnogi drugi igrači. Znate, od članova našeg tima očekujemo najveću posvećenost i pretpostavljam angažman, kao što naši članovi tima i trenersko osoblje očekuju od nas. Intenzitet je tu. U žaru bitke, očigledno se mnogo različitih stvari može uraditi na terenu. Ali, znate, sve u svemu, mi smo tim, držimo se zajedno u dobrim i lošim vremenima, i zahvalan sam što imam tim koji imam”, rekao je Đoković, pa naglasio:

“Znate, imali smo ogroman uspeh naročito u poslednjih nekoliko godina. Zadovoljan sam svojim položajem. Da, umem da budem težak, ali ko nije? Ne znam igrača koji igra na najvišem nivou koji je, znate, lagan i sa kojim je sve cveće i muzika. Mora da bude izazov za sve, za igrača i za stručni tim, inače nema rasta. Mislim da je to način da jedni druge gurnete do granica i zaista razumete kako možete da razvijete igru, kako možete postati bolji na terenu i van njega”, strpljivo je objasnio Novak Đoković.

Novakov veliki prijatelj Nik Kirjos nije imao živaca za provokativna pitanja novinara. On je žestoko odbrusio novinaru koji se gorko pokajao zbog pitanja.

“Kakvo idiotsko pitanje. Ovaj momak je verovatno najbolji sportista svih vremena. Jasno je da (novinar) nikada u životu nije učestvovao u takmičenju pristojnog nivoa”, prokomentarisao je Nik Kirjos.

Izvor: kurir.rs