Novak i Aleksa nigde ne idu bez moćnog detalja: Ovo im pomaže i daje snagu u najtežim momentima

|

Aleksa Avramović jedan je od heroja Mundobasketa gde je ostavio srce na terenu za Srbiju a naciju je osvojio i humanim gestovima. S druge strane, Novak Đoković već godinama se kao solo igrač na terenu bori za svoju zemlju čiji je najveći ambasador u svetu.

Njih dvojica su u odličnim odnosima, iako Novak navija za Crvenu zvezdu, dok Aleksa brani boje Partizana. Sportisti su više puta pokazali koliko poštuju i vole jedan drugog, a privatno imaju dosta zajedničkih stvari.

Jedna od njih je i posvećenost veri, pa se tokom svakog meča može videti kako se i jedan i drugi krste i zahvaljuju Bogu. Ono što je interesantno jeste i to što na sebi nose isti detalj – drveni krstić, koji često poljube dok su na terenu.

Upravo taj krst Aleksa je nosio i tokom Mundobasketa, a dirljiv je bio trenutak kada ga je na kraju finalnog meča kada je bilo jasno da će izgubiti od Nemačke, skinuo, poljubio i nešto izgovorio.

Novakova majka Dijana je pre nekoliko godina govorila o krstiću koji Nole nosi.

“Novak uvek uz sebe ima krst koji mu je poklon sa Hilandara koji nosi kao svoju amajliju”, otkrila je Dijana Đoković jednom prilikom.

Izvor: telegraf.rs